Skip to main content

Öppettider 05-23 för medlemmar

FAQ

Här svarar vi på de vanligaste frågorna. Hittar du inte svaret på din fråga är du välkommen att kontakta oss.

Hur gammal måste jag vara för att få träna på Idrottskliniken?

Det år du fyller 12 år får du träna i gymmet, tillsammans med målsman eller motsvarande som är äldre än 25 år. Året du fyller 14 år får du träna i gymmet och gruppträningspass.Träningen sker fortfarande i sällskap av målsman eller motsvarande. Det år du fyller 16 år är du välkommen att träna i både gym och på gruppträning under eget ansvar.

Får jag frysa mitt medlemskap?

Behöver du göra uppehåll på din pågående aktivitet kan vi hjälpa dig med detta, vi kallar det frysning.
Vid frågor om frysning eller om du vill frysa ditt kort maila till info@idrottskliniken.com

Vi fryser ditt träningskort utan kostnad vid

  • Graviditet
  • Skada eller sjukdom där träning ej rekommenderas – Frysning sker från det datum vi ser läkarintyget

Du kan frysa max 2 månader/år och max 1 tillfälle/år. Vid frysning som ej är pga sjukdom/skada/graviditet tar vi ut en kostnad på 100 kr per månad. Obs! För dig som har medlemskap via autogiro är detta utan kostnad.

Vid autogiro där bindningstiden ej löpt ut, förlängs bindningstiden samma period som du väljer att frysa. Om du vill frysa ditt kort innan kommande dragning så behöver du maila info@idrottskliniken.com innan den 20:e samma månad.

Får jag ta med mig en kompis på min TAG?

Nej, alla våra periodkort är personliga och kan bara användas av en person. Har du klippkort kan du dela med dig av klippen, vi hjälper dig med detta i receptionen. Det är förbjudet att släppa in någon annan innanför passage grindarna med din tag. Medlemskapet är personligt. Vid plankning eller om man släpper in obehöriga finns en policy för bötfällning samt avstängning.

Din vän kan provträna fritt hos oss en vecka men behöver då en egen inpasseringstag om ni ska träna utanför anläggningens öppettider.

Får jag provträna gratis en gång?

Du kan prova vårt träningsutbud under en vecka, högst en per kalenderår, utan kostnad.

För att provträna ska du komma under våra receptioners öppettider. Du skrivs då in som kund med:

  • namn
  • foto
  • personnummer
  • e-postadress
  • mobilnummer
  • postnummer

Provträningen gäller allt vårt utbud på alla anläggningar under 7 dagar.

Vill du komma in under våra öppettider även då receptionen är stängd behöver du köpa en inpasseringstag. Inpasseringstagen är personlig och kostar 100 kronor. Tagen använder du igen om du efter provträningen köper ett medlemskap.

Finns det gruppträningspass?

Vi erbjuder ett stort urval av gruppträningspass och Coachpass på de stora anläggningarna i11, Södra och Norremark. Alla våra instruktörer är utbildade inom Idrottsklinikens koncept, allt för att ge dig trygghet och en bra upplevelse på passet.

Läs mer under gruppträning.

Hur bokar jag gruppträningspass?

Du kan boka våra gruppträningspass via vår bokningsapp Go Active som du laddar ner där du hämtar appar. Du behöver slå in en behörighetskod som är 105501 sedan loggar du in med din mail och dina 6 första siffror i person nr. För att kunna göra detta behöver du vara registrerar som kund hos oss och ha ett medlemskap som har rätt till gruppträning. Du kan också boka på webben via Idrottskliniken (goactivebooking.com)

Vad använder jag för inloggningsuppgifter till internetbokningen?

Användarnamn: Den mailadress du angett hos oss. 
Lösenord: Dina sex första siffror i ditt personnummer ex 700520 (ååmmdd).

Behörighetskod: 105501

Lösenordet kan du som kund ändra själv i appen.

Kan jag köpa mitt träningskort via nätet?

Ja, om du är inskriven som kund köper du träningskort via Idrottskliniken (goactivebooking.com)

Kan man betala med kort?

Våra anläggningar är kontantfria. Det innebär att vi endast tar emot kort och Swish. Vi är anslutna till Epassi och Benify.  Vi kan även fakturera till företag.

Finns det bastu?

I anslutning till duscharna i omklädningsrummen på I11, Södra och Norremark finns det bastu, separat för damer och herrar. 

Har ni låsbara skåp?

I omklädningsrummen finns skåp i olika storlekar. Du tar med ett eget hänglås eller köper ett i receptionen. Skåpet får inte lämnas låst vid hemgång, vi klipper upp låsta skåp.

Observera att alla saker måste låsas in i omklädningsrummen, då det av utrymningsskäl är förbjudet att medföra väskor och jackor ut i gymmet eller in i gruppträningssalarna. En liten gympa påse är tillåtet att ta med i träningsanläggningen.

När måste jag lämna lokalen vid stängningsdags?

Du ska lämna Idrottskliniken då vi stänger (stängningstiden) och det ber vi alla kunder att respektera eftersom larmet aktiveras vid stängning. Om man som kund utlöser larmet kan man bli betalningsskyldig.

Vad ska jag ha för kläder och skor när jag tränar?

Du kan ha vad du vill på dig så länge det är hela och rena kläder. Du får dock inte träna i bar överkropp eller i bara underkläder. Du ska ha rena skor som bara används inomhus alternativt utan skor men då behöver du ha strumpor på dig.

Har ni massage?

På Idrottskliniken har vi välutbildade massörer. Med massage och terapeutisk stretching hjälper vi dig med ömmande och stela muskler till ett ökat välbefinnande för kropp och själ. Tid till våra massörer beställer du genom friskvårdsreceptionen eller här.

Får man ha med sig barn?

Barn under 12 år får ej vistas i träningslokalerna. Medföljande barn får sitta i vår entrè och vänta, Idrottskliniken tar inget ansvar för väntande barn.

Bebisar får tas med. Detta under förutsättning att bebisen sitter i sin barnstol och för att skydda deras ömtåliga öron rekommenderar vi hörselkåpor.

Har ni fria vikter?

Vi har satsat mycket på fria vikter. Kvaliteten är hög och det finns mycket att välja på. 

Finns det personlig tränare?

Vi har ett flertal välutbildade personliga tränare som finns här för att hjälpa dig komma igång eller komma vidare med din träning både individuellt och i grupp.

Hur bokar jag tid på rehab?

Tidsbokning till sjukgymnast/fysioterapeut och naprapat via rehabreceptionen.

Hur vet jag vad jag ska göra på gruppträningspasset?

Om du önskar tid för genomgång så kom gärna 10 min innan passet startar, instruktör finns alltid på plats utanför salen.