Skip to main content

Öppettider 05-23 för medlemmar

För dig som vill träna i grupp

På Idrottskliniken erbjuder vi ett brett utbud av gruppträningspass för att alla ska hitta något man tycker om och tycker är roligt! Vi har ett basutbud på gruppträning som t.ex. Power Pump, Tabata, Step, Power Cirkel och Mobility. En del pass finns på alla anläggningar och en del finns på enstaka anläggningar. Här gäller medlemskapet- Gruppträning.

På alla våra anläggningar erbjuds även Coachpass som är något mer utmanande och passar dig som vill ta din träning till nästa nivå. Passen anpassas utefter egen förmåga och coachen finns på golvet för att hjälpa dig att utvecklas och utmanas. Här gäller medlemskapet IK-KORTET.

Virtuella pass är pass som erbjuds på Norremark och City där du genomför passet via instruktioner på skärm. Vi erbjuder även övriga gruppträningspass som du hittar under övrigt utbud.

All Yoga på Idrottskliniken finns på vår anläggning i City i vår yogastudio Veda Yoga. Här erbjuds yoga för alla, oavsett om du är nybörjare eller vill utmanas. Här gäller medlemskapet IK-KORTET.

Du kan boka dina pass via Idrottsklinikens app Go Active, knappen nedan eller genom att kontakta någon av våra receptioner på 0470-57 57 00.

Södra

Escape N`Run  är ett av våra Coachpass och körs på Idrottskliniken Södra. Vi erbjuder 45min och 60min pass. Passet är perfekt för dig som vill träna igenom hela kroppen med både kondition och styrka. I passet används förutom löpbanden bl.a. kettlebells, brädor, hantlar och den egna kroppen.

i11

Södra
i11,City
Norremark

Ett intensivt intervallpass i cirkel där du använder stakmaskiner, roddmaskiner, speedfit löpband, assaultbike och spinningcyklar.

i11

IKonditionsträning med hjälp av dina personliga färgzoner. Ett pass där vi arbetar efter din individuella nivå och styr intensiteten med hjälp av färgskalan som anger inom vilket ansträngningsgrad just du bör ligga inom. Lätt att träna rätt!

i11

För dig som drivs av att se och mäta dina resultat! Med hjälp av din WATT mätare på cykeln mäter du hur mycket du tar i stället för hur mycket ditt hjärta jobbar. Du mäter den energi och kraft du producerar när du trampar. Var 8:e vecka ingår ett test i passet för att mäta din utveckling. Kombinera gärna med appen ICG för att registrera dina resultat.

i11

För dig som gillar medryckande musik! Energi och glädje står i fokus. Du väljer själv hur intensivt du vill att det ska bli. Instruktören och musiken guidar dig igenom passet och hjälper dig att hitta rätt känsla.

Norremark

Norremark

Utmanande funktionell träning som är inspirerad från Crossfit. Vi tränar styrka, kondition, explosivitet, uthållighet, rörlighet mm. Vi går igenom teknik och utövande i olika moment som ex. olympiska lyft, gymnastiska övningar mm. Redskap som kan förekomma: skivstång, kettlebells, wallballs, slamballs, jumpbox, assaultbike, roddar, stakmaskiner mm.

i11, Södra, Norremark

Rörlighetsträning handlar om rörelse i en eller flera leder. I Mobility förekommer töjningsövningar där man arbetar dynamiskt eller statiskt med muskler för att öka rörligheten. Vi blir stela av olika anledningar t.ex. stillasittande, ålder, inaktivitet och monotoma rörelser. Redskap som förekommer: Matta, pinne och gymmiband.

i11, Södra, Norremark

En första nivå för cirkelpass. Passet är fartfyllt, enkelt och roligt. Basövningar som utförs stationsvis och utvecklas under terminens gång för att du ska upptäcka utveckling. Passet innehåller övningar för hela kroppen med både styrka och kondition i fokus. Inte bara för nybörjare utan även för dig som tränar regelbundet kommer utmanas i övningar, upplägg och intervaller. Redskap som kan förekomma; bräda, matta, hantlar, viktskiva och miniband.

i11, Södra, Norremark

Passet kan köras på en enklare nivå men också tuffas till för dig som behöver utmaning. Core träning är funktionell träning och stabilitetsträning för kroppens kärna: mage, rygg, bål, skuldror och bäckenmuskulatur. Fokus på passet är att kontrollera och stabilisera och därför är det viktigt att tempot är lugnt. En stark Core är viktigt för hållningen, en skadefri kropp och ökar vår kroppskännedom och stärker de muskler vi behöver i vardagen. Passet innehåller inga hopp. Redskap som kan förekomma: Matta, viktplatta, hantlar, bräda mm.

i11

Power Cross är vårt tuffaste styrkepass. Allroundträning för hela kroppen där du jobbar med tunga hantlar, skivstång, assaultbike, motståndslöpning, släde, battlerope, hoppbox, slamballs och gummiband. Du håller en hög och jämn puls genom hela passet. Du förbättrar rörlighet, kondition, uthållighet, styrka, snabbhet, explosivitet, smidighet, koordination, precision och balans. Power Cross är passet för dig som gillar utmaningar och lite ruffare gruppträningspass.

i11, Södra, Norremark

En komplett träningsform där du tränar hela kroppen och fokus ligger på styrka och muskeluthållighet. Passet innehåller inga hopp. Redskap som förekommer: Hantlar, skivstång med vikter, bräda och matta.

i11, Norremark och Södra

En energigivande träningsform som utförs på stepbräda. I takt till musiken görs koreograferade övningar på och runt brädan. Du kan själv välja intensitet genom att välja inriktning på step samt stepbrädans höjd. Vi har olika typer av step; Step Heat, Step Medium, Step Advanced och Step Mix.

i11, Södra, Norremark

Högintensiv intervallträning där du på kort tid kan uppnå väldigt stora träningsresultat. En blandning av högintensiva övningar 20s med kort vila 10s. Övningarna utförs i block. Redskap som förekommer: Matta, hantlar, viktskiva, gummiband.

i11, Södra, Norremark

Total Body är funktionell träning när den är som bäst! Förutom styrka tränar du rörlighet, balans, koordination och kondition. Du aktiverar flera muskler samtidigt, det är därför det blir en väldigt effektiv träningsform.

Total Body-passen kan varieras i all oändlighet och köras på antingen antal repetitioner eller mot sekunder. Variationen är också en stor fördel då kroppen aldrig hinner vänja sig vid en sorts rörelse, utan alltid utmanas till att testa nya rörelsemönster och övningar, det bidrar också till bättre resultat!

Norremark

30-minuters virtuella gruppträningspass från FortGjort. Du kan välja på allt från rörlighet till tuffare pulspass. Vi har över 100 pass i veckan.

City

90 pass virtuell spinning i veckan mellan kl 05.30-22.10.

Varierande längd från 30 till 60 min.

Veda/City

Vi är stolta över både antalet och bredden av yogaklasser hos oss. Här finns lugna, mjuka pass för dig som vill landa i vila och återhämtning och mer utmanande yoga för dig som gillar att utforska kropp & sinne.