Skip to main content

Öppettider 05-23 för medlemmar

God Jul & Gott Nytt År

Äntligen är det full fart på våra anläggningar! Efter pandemin fylls åter både gym och gruppträningssalar med entusiastiska medlemmar. Jag besöker ofta våra anläggningar och varje gång får jag härlig energi av vår engagerade personal och av er medlemmar.  

På IK i11 där jag har mitt kontor är det full fart hela dagarna, inte minst med seniorer som fyller gymmet och våra seniorpass. Här möter jag även människor som har kontakt med vår Rehabavdelning och utför sin rehabilitering på egen hand eller går i någon av våra träningsgrupper prostatacancer, artrosskola eller återgång till idrott efter skada.  

När jag kommer till IK Norremark möter jag många flitigt tränande, en del redan kl 05:00 när dörrarna öppnas. Därefter är det ett jämnt flöde av medlemmar hela dagen. IK Norremark pulserar verkligen av rörelse, glädje och energi, både i gymmet och i våra fyra gruppträningssalar samt i vår IK-BOX.  

På IK City har vi lyckats hitta en härlig blandning av allt i samma hus. Vi har fart och fläkt i källaren, och styrka och flås på gymplanet. Högst upp har vi yogastudion Veda Yoga där det råder lugn, ro och harmoni. Dessutom finns PT och massage på IK City. Just detta, att på en så central anläggning i Växjö kunna erbjuda ett så varierat utbud ser jag verkligen som en guldkant på vår breda verksamhet.  

Vårt senaste tillskott i IK-familjen är IK Södra. Anläggningen har fått fantastisk respons från start och jag har hört reaktioner som ”superfett”, ”coolt”, ”varmt”, ”mysigt” och ”familjärt”. När jag hör detta blir jag stolt och glad över vad vi tillsammans med er medlemmar lyckats uppnå på ytterligare en anläggning, ännu en plats där alla känner sig välkomna och trivs! 

Vårt lilla nyckelgym på Teleborg är en oas för många. Ett citat som hållit sig kvar i mitt minne är ”den lilla anläggningen som har det mesta och där man gör något nyttigt och samtidigt stöter på sin granne och samtalar en stund”. I min värld säger det mycket.  

I vår PT-studio i Tipshallen där jag själv tränar, har vi de senaste åren verkligen fått fart på verksamheten. För varje termin deltar fler och fler i våra PT-grupper, men även enskilt med PT.  

Mitt i Arenastaden ligger HPC – High Performance Center som är vårt center för Elitidrottare. HPC är en ”motor” till idrotten i Växjö-regionen och övriga Sverige. Här testas/analyseras och tränas alla fysiska egenskaper för att utveckla dem aktiva i sin idrott. Våra coacher gör ett fantastiskt jobb med sina adepter/lag och resultatet säger ju en del, med flera medaljer i olika mästerskap under året. HPC är dock inte enbart för den som jagar medaljer utan även en glad amatör är välkommen att göra tester för att utvecklas på sin nivå. 

 

När jag tänker på alla anläggningar och medlemmar kan jag luta mig tillbaka och inse att Idrottskliniken har utvecklats till en betydande aktör i Växjö då vi nu levererar friskvård och välmående till över 7000 personer.  Våra värdeord GLÄDJE, FÖR ALLA och KVALITET genomsyrar hela vår verksamhet och vårt fortsatta utvecklingsarbete för att både medlemmar och personal ska trivas hos oss i många år framöver. Med dessa ord vill jag tacka alla er medlemmar som genom att vara positiva och välkomnande mot varandra samt ger oss värdefull feedback bidrar till att våra värdeord uppfylls. Tack även till all vår personal som gör ett fantastiskt arbete.  

Till sist önskas en riktigt God Jul & Gott Nytt År! 

/ Patrik Mattsson, VD och ägare, Idrottskliniken