Skip to main content

Öppettider 05-23 för medlemmar

Inbody vägning på Idrottskliniken

Under hösten 2023 utökade vi vår redan existerande tjänst InBody med ytterligare två vågar. Från att vi senaste åren bara kunnat erbjuda våra medlemmar en mätning med analys ute på i11, känns det helt rätt i tid att även Norremark och Södra har samma möjlighet.

Vad är InBody?
InBody är en enkel och väldigt pricksäker analys av din kroppssammansättning. Den är enkel på så sätt att du som utför mätningen inte behöver några förkunskaper, förberedelser eller riktlinjer för att utföra mätningen. Den är pricksäker på så hög nivå att den med sin teknik uppnår riktigheten av över 0,98 i korrelation med DEXA, den gyllene standarden för att analysera din kroppssammansättning.

Varför ska man göra en InBody?

Med en InBody tar du reda på hur din kropp mår och kan utifrån resultaten ta beslut i vad som är viktigt för att nå dina mål. En mätning ger dig en bild och förståelse om bland annat din muskelmassa, muskelfördelning, fettmassa, bukfetma och vätska i kroppen. Utgångsläget, det vill säga första mätningen, ger dig svart på vitt om precis hur din kropp är sammansatt. Mätningarna efter är vad som hjälper dig på riktigt, där vi jämför utvecklingen och förändringen sedan tidigare mätning.
Många av oss har nog någon gång i vår träningsresa känt eller tänkt tankar liknande:
”Jag ser ju att jag gått ner i vikt, varför syns det inte på vågen?”
”Nu har jag tränat ett tag, varför blir jag inte starkare?”
”Jag får alltid ont i … efter jag tränat”
”Det känns som jag står still i min träning, det händer ju inget!”
Med hjälp av InBody behöver vi inte gissa oss fram, vi behöver inte känna oss för och gå på magkänslan med allt. InBody ger oss resultaten som dem är och med en bra genomgång så får du svar
på dina frågor eller en inblick i något du inte visste om tidigare.

Hur går det till?
En mätning tar 30 minuter. Där ungefär 5 minuter går till själva mätningen på vågen och resten av tiden ägnas åt att gå igenom resultaten med en PT. Det är med andra ord väldigt smidigt.
Vi rekommenderar alltid att göra mätningen så tidigt på dygnet som möjligt. Innan man ätit, druckit och stressat sig igenom dagen. Men viktigast är att mätningarna görs ungefär samma tid på dygnet för att kunna jämföra mätningarna med samma förutsättningar.
Under mätningen så krävs det bara att du är barfota, men där vi alltid rekommenderar lätt klädsel för att undvika onödig vikt vid mätningen.

För vem passar InBody?
Vi rekommenderar InBody till alla. Unga som äldre, tränings vana till otränade, män som kvinnor och med eller utan mål i din träning. En mätning ger dig alltid ett nytt perspektiv till din fysiska hälsa och du kan ofta få en helt ny bild av din status. Även om du har tränat i flera år och är väldigt medveten om din träning så kan man aldrig vara säker på exakt vad som föregår inne i kroppen och är du helt ny till träning så är InBody i särklass den absolut bästa vägen för att slippa ödsla tid på saker som inte kommer ge dig resultaten du strävar efter.

 

Så varmt välkommen att boka din Inbody mätning på i11, Södra eller Norremark. Du kan boka via våra receptioner på telefon nr:0470-575700 eller maila våra PT:s och bestämma tid. Kontaktuppgifter hittar du under  PT/Massage – Idrottskliniken i Växjö