Skip to main content

Öppettider 05-23 för medlemmar

Nya eller tidigare rutiner..

Nu är vi på Idrottskliniken igång med hösten och allt vad det innebär för oss. Gruppträningsschemat är i princip igång men en del pass börjar v.35-36, så håll utkik i bokningen.

Höstens PT-grupper börjar fyllas på och så även våra gymytor på anläggningarna. Vi tycker det är super roligt att trycket ökar ännu mer och vi är alla laddade för att fortsatt erbjuda dig den bästa upplevelsen även hösten 2023!

Såhär efter sommar och semester är det inte helt ovanligt att känslan av att ”komma igång” (igen) kommer krypande. Semestern är en tid till för att ladda batterierna och hämta kraft, för återhämtning är viktigt oavsett om det handlar om träning eller arbete. Ledigheten betyder för många att man frångår sina rutiner mer eller mindre. Det blir lite annan mat, mindre/annan typ av träning/rörelse, mer sömn och vila och såklart att göra roliga saker med de personer som är viktiga för en. Det är meningen att det ska vara så för livet och god hälsa består ju av så mycket mer än träningsövningar och kostscheman.

När vi haft det ”lite gott” ett tag så känner vi kanske att vi vill börjar hitta tillbaka till rutinerna. Inte bara när det kommer till träning, utan livet i stort. Men det kan vara svårt att få ihop det. Hur och var ska man börja? Har man tappat ”allt” nu? Svar: Nej, att minska fysisk aktivitet under en kort period/frångå rutiner kommer inte göra att du är på ”ruta 1” även om det kan kännas så. Kroppen och hjärnan är fantastisk på att snabbt hitta tillbaka och- vips! Så är du på banan igen. Det viktigaste är ju att BÖRJA och ha en plan som är långsiktig.

På Idrottskliniken jobbar vi ständigt med att leva upp till ett av våra viktiga värdeord: ”FÖR ALLA”. Vi vill att alla ska hitta något som motiverar, är roligt, utmanande och värdefullt. I höst erbjuder vi en rad olika aktiviteter som vi vill tipsa om för att du ska kunna hitta just de rutiner som passar dig bäst:

PT-grupper & Yoga kurser

EN PT-grupp/yogakurs är en grupp som leds av en licensierad personlig tränare/yogalärare och har ofta en viss inriktning. Under en viss period kommer du ha en fast träningsdag/kursdag och tid i veckan med PT:n/läraren. Du lär känna likasinnade då samma grupp följs åt hela perioden. PT:n/yogaläraren som håller i gruppen/kursen är också tillgänglig för feedback och finns där för att lotsa dig i övningar och upplägg så du känner att du får ut det mesta av perioden. Du kan läsa mer om våra PT-grupper/kurser och boka din plats: Idrottskliniken (goactivebooking.com) under boka grupper/workshops.

Tänk på att det är begränsat antal platser, så skynda dig att säkra din plats!

Basutbud Gruppträning:

Fitness Line (endast i11): Cirkelträning som utförs i maskiner. Varje maskin är utrustad med 12st gummiband som styr motståndet. Träning i maskiner ger trygg och säker träning där du själv kan reglera motståndet. Övningar görs även ibland fritt från maskinerna.

Power Core: Passet kan köras på en enklare nivå men också tuffas till för dig som behöver utmaning. Core träning är funktionell träning och stabilitetsträning för kroppens kärna: mage, rygg, bål, skuldror och bäckenmuskulatur. Fokus på passet är att kontrollera och stabilisera och därför är det viktigt att tempot är lugnt. Redskap som kan förekomma: Matta, viktplatta, hantlar, bräda mm.

Power Cirkel: En första nivå för cirkelpass. Passet är fartfyllt, enkelt och roligt. Basövningar som utförs stationsvis och utvecklas under terminens gång för att du ska upptäcka utveckling. Passet innehåller övningar för hela kroppen med både styrka och kondition i fokus. Redskap som kan förekomma; bräda, matta, hantlar, viktskiva och miniband.

Power Pump: En komplett träningsform där du tränar hela kroppen och fokus ligger på styrka och muskeluthållighet. Passet innehåller inga hopp. Redskap som förekommer: Hantlar, skivstång med vikter, bräda och matta.

Mobility: Rörlighetsträning handlar om rörelse i en eller flera leder. I Mobility förekommer töjningsövningar där man arbetar dynamiskt eller statiskt med muskler för att öka rörligheten. Vi blir stela av olika anledningar t.ex. stillasittande, ålder, inaktivitet och monotoma rörelser. Redskap som förekommer: Matta, pinne och gymmiband.

Step Basic: En energigivande träningsform som utförs på stepbräda. I takt till musiken görs koreograferade övningar på och runt brädan. Du kan själv välja intensitet genom att välja inriktning på step samt stepbrädans höjd.

FortGjort virtuellt (endast Norremark): 30-minuters virtuella gruppträningspass från FortGjort. Du kan välja på allt från rörlighet, styrka till tuffare pulspass. När du kommer in i salen väljer du själv via en skärm vilket pass du vill köra.

IK-BOX Beginner (endast Norremark): Lär dig grunderna i Funktionell träning som inspireras från Crossfit. En Coach lär dig grunderna, tänket, redskapen och uppläggen i denna allsidiga träningsform. Passen är uppbyggda på en nivå som passar dig som ej provat/provat ytterst lite av denna typen av träning tidigare.

Yoga Stillhet/Stretch/Styrka/Flow (endast Veda/City): På våra yogaklasser kan du anpassa varje pass utefter egen förmåga och dagsform. Du behöver inga förkunskaper utan endast nyfikenhet och vilja. Läs mer om våra olika yogaklasser på www.vedayoga.se eller maila info@vedayoga.se så lotsar vi dig.

Givetvis är du välkommen och prova de pass som du känner intresserar dig men just dessa är utformade så att du själv kan skala och anpassa så det passar dig.

PT-START

För dig som vill gymma men behöver lite hjälp med upplägg för att nå just ditt mål. PT-START innebär 2 tillfällen med en av våra personliga tränare där du ena tillfället träffar din PT, berättar om dina mål, gör eventuella tester m.m. Andra tillfället går ni igenom träningspasset din tränare byggt utifrån ert samtal. Vi erbjuder PT-START på i11, Södra, Norremark och City.

 

Så för dig som haft ett uppehåll eller inte tränat tidigare har du en rad aktiviteter att välja på för att du ska hitta just det som passar dig! Har du frågor kan du alltid maila oss på info@idrottskliniken.com eller läs mer om vårt utbud här på hemsidan.

Varmt välkommen till en härlig träningshöst tillsammans med oss på Idrottskliniken!

Mvh: Saara Karhunen, Verksamhetsansvarig Idrottskliniken